Linkkuveitsisiskot

Tätä exploitaatioherkkua jopa Tarantino kilvan suosittelee, joten pistäkääpä nimi mieleen. Leffa alkaa paljonpuhuvalla kohtauksella Jossa Lace (Robbie Lee) teroittaa ensin stilettinsä, sitten ehostaa itsensä peilin edessä ja paiskaa tyhjällä hajuvesipullolla kaapin alla rapistelevaa rottaa. Katsojalle kerrotaan muutamassa sekunnissa, mistä tässä leffassa oikein on kyse.

Taas on tiedossa villi ilta kaupungilla...

Kohtaus jatkuu, kun ulosottomies on viemässä Lacen äidiltä televisiota maksamattomien osamaksujen takia. Mamma taikoo jostain 40 taalaa ja telkkari saa vielä jäädä. Lace odottaa kuitenkin ulosottomiestä hississä ja hissin mennessä alaspäin, liittyvät muutkin Dagger Debb's jengin typykät ilonpitoon. Ulosottomies tietysti putsataan ja tikaritypykät kävelevät juhlimaan iltaansa läheiseen pikaruokapaikkaan.

Bunny, ulosottomies, joka tavoittelee asettaan ja Donut samassa hississä.

Paljastuu että Dagger Debb's on Silver Daggers nimisen poikajengin hang around jengi. Silver Daggersien pomolla Dominicilla (Asher Brauner) ja Lacella on jotain sutinaa meneillään.

Toin sinulle lahjan, könsikäs. Eikai haittaa että se on vain .38?

Ravintolassa esitellään muitakin jengin tyttöjä. Donut (Kitty Bruce) on tukevampi tyttö, jota Lace tylyttää. Bunny (Janice Karman) on karismaattinen, terävä tyttö, joka ei paljon puhele ja Patch (Monica Gayle) on ilkeäkielinen silmälapputyttö. Patch haastaa riitaa pöydässä istuvan uuden tytön, Maggien kanssa (Joanne Nail) mutta saa nenilleen.

Maggie

Poliisit saapuvat paikalle ulosottomiehen kanssa ja typykät pidätetään. Maggie yrittää selittää, ettei hän kuulu jengiin, mutta viedään silti nuorisovankilaan.

Patch ja pollari

Vankilassa ilkeä päävartijalesbo Mom Smackley (Kate Murtagh) iskee silmänsä Maggieen.

Noniin... haistan tuoretta pimmppiä. Tänne se tulokas ja heti!

Maggie torjuu lähentelyt, ,mutta kun Mom Smackleylle selviää että Maggie ei kuulu jengiin, on tyttö pulassa.

Mom Smackey: - Olisit nyt antanut sovinnolla.

Maggie: - %/&#¤/"#"#%" !!!!

Maggie pistää kuitenkin hanttiin niin urhollisesti, että Lace alkaa väkisinkin kunnioittaa tätä ja kipaiseen jenginsä kanssa apuun.

Joukkotappelun jälkeen osoitetaan jengin voima. Mom Smackley lupaa olla nostamatta tapauksesta meteliä, kunhan Dagger Debbsit lupaavat jättää hänen tyttöystävänsä rauhaan.

Tehdäänkö sovinto? Juu.. juu, tehdään vaan.

Lace uskoo Maggien haltuun rakkauskirjeensä Dominicille, mutta kun Maggie toimittaa lappusen perille, iskee Dominic silmänsä häneen. Seuraa ikävä kolmiodraama. Maggie haluaisi olla uskollinen ystävä Lacelle, mutta Dominic on tottunut saamaan haluamansa.

Kuule.. olen ajatellut... Meillähän oli tosi hauskaa eilen, eikö?

Sinä raiskasit minut senkin sika!

Niin, juu, mutta kyllähän  sinäkin laukesit.

Tähän väliin tulee mukaan myös leffan synkempi tausta. Meneillään on siis jengisota Silver Daggers vs. Crabbs. Crabbsien pomo (Chase Newhart) pyörittää jonkinlaista nuorisokeskusta. Hän on sekaantunut politiikkaan ja diilaa huumeita ilmaisen ruokaohjelmansa varjolla. Maggie suostuu kokeeseen, jonka Patch ideoi. Tarkoitus on että Maggie mokaisi tilaisuutensa, mutta Maggie onnistuu hankkimaan mitalin Crabbsin kaulasta.

Crabbs pyörittää rikollisorganisaationsa kulissina Teen 12 nuorisoasemaa.

Kun koulu Crabbsien hallitsemalla alueella suljetaan, Crabbsit siirtyvät ”opiskelemaan” Silver Daggersien kouluun. Tästä seuraa tietysti kiistaa ja Crabbs ampuu Dominicin pikkuveljen.

Kun Lace kertoo Dominicille odottavansa tämän vauvaa, ei Dominic näytä kovin ilahtuneelta. Lacelle selviää että Dominic on kiinnostunut Maggiesta ja perheen perustamisen sijaan, neuvoo Lacea hankkiutumaan sikiöstä eroon.

Maggie ideoi kostoretken rullaluisteluradalle, mutta kaikki menee pieleen ja Dominic kuolee ja Lace saa keskenmenon.

Lacen ollessa sairaalassa, Maggie heittää jäljelle jääneet jätkät ulos jengistä ja nimeää tyttöjengin uudelleen sanakirjasta löytämällään nimellä Jesebel's.

Maggie hankkii apua tiedostavien mustien typsyjen jengiltä, joka on raskaasti aseistettu ja opiskelee , Maon puneisen kirjan avulla uutta yhteiskunnallista näkemystä. Jengin johtaja Muff (Marlene Clark) on Maggien vanha tuttu.

Muff siteeraa Maon punaista kirjaa ja harrastaa rynnäkkökiväärejä...

Lace tunnustaa Patchille antaneensa Crabbsille vihjeen rullaluisteluradan verilöylystä, niin että tämä osasi varautua. Nyt Maggie haluaa koston lisäksi selvittää kuka vasikoi heidän edellisen iskunsa.

Patch ja Lace päättävät puukottaa Maggietä selkään kesken tulevan tulitaistelun, jotta tälle ei selviäisi, kenen syytä Dominicin kuolema oli. Varmaan Lace kokee myös oman johtajuutensa tulleen kyseenalaistetuksi, koska Maggie on pyöritellyt jengiä viime aikoina.

Jesebelit ja näiden mustat apurit, järjestävät väijytyksen Crabbsien toimistolla.

Missäs ne mun stidit olikaan?

Harjoittelimme tuntikausia ampumista, mutta tosipaikassa tuhlaamme luoteja lonkalta...

Syntyy kunnon katutaistelu.

Nyt ammutaan niitä. Jee!

Patch ampuu Crabbsin ennen kuin Maggie ehtii tätä kuulustella.

Pum pum pum...

Voitonjuhlissa Lace tuntee itsensä nurkkaan ajetuksi. Maggie on saamaisillaan selville, että vasikka olikin Lace ja Patch uhkailee paljastavansa kaiken, jollei Lace toimi.

Lace syyttääkin Maggieta petturiksi ja yrittää saada muut siskot puolelleen. Maggie saa tupakasta napaansa ja tylytyksen jälkeen Donut, lähtee jo mukaan juoneen, mutta Bunny nousee vastustamaan Lacea ja Patchiä. Lace haastaa koko jengin, jolloin Maggie ottaa haasteen vastaan.

Tytöt tytöt, rauhoittukaa...

Stilettitaisto johtaa Lacen vainajoitumiseen. Samaan aikaan poliisikin tekee ratsian ja pidättää Maggien ja kumppanit. Jengin voima käy taas ilmi, kun Maggie kertoo olevansa Jesebel. Donut, Bunny ja muut kertovat myös ylpeästi kuuluvansa jengiin. Samalla Patch suljetaan jengin ulkopuolelle, joten jengin suoma sateenvarjo ei suojaakaan häntä poliisien mielivallalta.

Kuulumme jengiin ja sekös teitä jepareita kismittää!

Leffan katsomisen jälkeen olen vähän hämilläni. Kyseessä on roskaleffa, ilman muuta. Exploitaatiota, mutta silti se on aika vaikuttava kertomus. Vakava, siinä mielessä, että vaikka se naurattaakin, ovat hölmöt kohtaukset vähissä. Kökköys johtuu oikeastaan rahanpuutteesta ja kuvausaikatauluista, ei suorastaan käsikirjoituksen hölmöydestä tai huonoista näyttelijöistä. Juoni on aika Shakespearemainen ja koska muutenkin pidän jengikuvauksista, nautin elokuvasta ihan tosissani.

Varsinkin lopussa, kun ensin on hienovaraisilla vihjauksilla esitetty, että miehet vain sortavat näitä naisia ja saavat heidät kamppailemaan keskenään, tulee harmillinen olo. Huomaa kiintyneensä tyttöihin, eikä tahtoisi heidän taistelevan. Harmittaa vielä viime hetkilläkin, kun Maggien ja Lacen puukkotaistelun loppu näytetään varjokuvana. Katsoja tajuaa, nopeassa kohtauksessa, Maggien pitelevän veistä Lacen kurkulla, epäröivän hetken ja kuitenkin leikkaavan sen poikki. Tuossa silmänräpäyksessä toivoisi heidän halaavan ja sopivan koko riidan.

Leffan dialogi on erinomaista. Joukkoon on saatu mahtumaan hienoja sanontoja ja hyviä huomioita. En nyt jaksa niitä kaikkea tänne typottaa, mutta IMDB on listannut muutamia parhaimpia repliikkejä.

Kuuntelin myös ohjaajan (Jack Hill) ja Tarantinon yhteisen kommenttiraidan, ja sekin kannattaa pistää mieleen.

Hyvä osuma