Chained Heat

Leffaa kehutaan tiukimmaksi naisvankilaelokuvaksi, koskaan. Caged Heatin katsottuani, minun oli vaikea uskoa että joku kykenisi mitenkään ylittämään sen, puhumattakaan näistä Pam Grierin tähdittämistä vankileiripätkistä. No. Eivät
"kriitikot" ihan väärässä olleeti. Chained Heatissa on kyllä imua.

Elokuva alkaa pienellä introlla, jossa katsojalle käy ilmi, että naisvankilassa lusiminen ei ole mitään leikin tekoa. Vartijat parittavat vankeja ja kaikenlainen vastarinta sammutetaan alkuunsa pumppuhaulikoilla.

Val; - Mitäs sinä teit?

Carol: -. Olen syytön...

Juoni lähtee kuitenkin käyntiin,  kun nuori ja viaton Carol (Linda Blair mm. Manaaja ja Red Heat) saapuu tuohon aavistuksen vinksahtaneeseen naisvankilaan.

Pomo videoi porealtaasta käsin maailmaa.

Vankilan korruptoituneella johtajalla (John Vernon) on parikin sivubisnestä meneillään. Mies paneskelee vankejaan ja videoi aktit, epäilemättä tienatakseen miljoonia pornolla. Lisää sivubisnestä mies hankkii myymällä vangeille huumeita. Joku vetää kuitenkin välistä, sillä myös päävartija Taylor (Stella Stevens) ja lääkäri Lester (Henry Silva) pyörittävät huumekauppaa. Samalla he myös välittävät vankeja kaupungin rikkaille, eräänlaisena seuralaispalveluna.

Ericka

Samaan aikaan myös vankien keskuudessa kuohuu. Dutchess (Tamara Dobson mm. Cleopatra Jones leffat) on tiukka musta mimmi, joka ei voi sietää Erickaa (Sybil Danning) joka taas pyörittää valkoisten lesbojen huumerinkiä. Rotusotahan siitä syntyy. Tähän soppaan saapuu  siis puhtoinen Carol, hieman  kokeneemman ystävänsä Valin (Sharon Hughes) kanssa.

Dutchess

Elokuvan juonta seuratakseen on pinnisteltävä tarkasti. Hahmoja on monia ja ainakin parissa kohtaa voi huomata etä käsikirjoittaja on nukahtanut kirjoituskoneensa ääreen ja herätessään aloittanut uuden sivun siitä, mihin kohtaan mikämikämaassa sattui pääsemään. Mutta yritän parhaani.

Vankilan johtaja yrittää onkia tietoonsa kilpailevan huumejengin johtoporrasta. Tähän tehtävään hän valitsee Debbien.(Monique Gabrielle mm. Deathstalker 2, polttarit ja Amazon women on the moon) Ennen tehtävänantoa mies tosin videoi, katsojien iloksi, Debbien striptease esityksen ja heidän yhteisen lemmenhetkensä porealtaassa. Vankilanjohtajan toimisto on muuten aikamoinen näky.

Debbie ei ole niitä vajan terävimpiä työkaluja, joten huonostihan siinä käy. Pomolla on siis tarvetta uudelle urkkijalle.

Päävartija ja Lester juonivat vankilanjohtajan selän takana.

Mitään ydinfyysikoita eivät kyllä ole myöskään Carol ja Val. Heti kävellessään sisään tulevaan selliinsä, he todistavat kuinka musta typsy puukotetaan sellin edustalla. Koko homma vaikuttaa väijytykseltä, sillä musta tyttö siirretään omiensa puolelta valkoisten osastolle ja ensimmäisen levottomuuden ilmetessä vartija lähtee itse hakemaan apua ja jättää valkoiset nartut viiltelemään partaterillä mustaa siskoa.

Porealtaan lisäksi tässä elokuvassa on myös Suihkukohtaus!! Jee!

Asiaa selvitellään sitten myöhemmin johtajan toimistossa, mutta siitä myöhemmin. Carol on aavistuksen tolaltaan puukotuksesta ja joutuu enemmän tolaltaan, kun Ericka alkaa suihkussa ehdotella tälle intiimejä iloja. Lisää ahdistusta lisää öinen lellestely viereisellä punkalla. Onneksi Carolilla on kavereita. Vankilan johtaja kutsuu hänet luokseen ja kertoo isällisesti pitävänsä tytöstä huolta ja pyytää tulemaan puheilleen, mikäli mitään ongelmia syntyy.

Dutchess käy kysymässä Carolilta, että kuka sitä tummaa siskoa oikein puukotti ja Carol ei ole vielä lukenut ensimmäistä käskyä (1) Älä vasikoi.) vaan kertoo heti kuka puukkoa heilutti. 

Val yrittää myös piristää Carolia ja ottaa tämän mukaan Lesterin järjestämälle seuralaiskeikalle jonnekin vankilan ulkopuolelle. Carol ei täysin hiffaa kutsujen tarkoitusta ja hämmästyy, kun häntä yritetään jörniä. Onneksi Val tulee apuun. Lester palauttaa suutuspäissään tytöt takaisin vankilaan.

Sillä välin Duthess murhaa puukottojapunapään vessaan ja vankilaan palattuaan Carol löytää ruumiin. Tyttörukka menee enemmän pois tolaltaan ja säntää vankilan johtajan puheille kertomaan ongelmistaan. Johtajan isällisyys karisee, kun tämä saa kuulla tyttöjen käyneen seuralaiskeikalla Lesterin avustuksella. Tyttörukka raiskataan.

Lester... Olet pulassa. Hetkinen.. En minä huumeita salakuljeta...  Löysin nämä kokaiinisäkit tästä pöydältä.

Pomo yllättää Lesterin housut kintuissa, keskisormi kokaiinipussissa ja pidättää tämän. Tästä päävartija Taylor ei pidä, vaan päättää kaapata vallan. Samaan aikaan tytöt juonivat jotain sellissään. Katsoja ei oikein pääse perille juonen laadusta, mutta ainakin siihen liittyy Valin käyminen vankilanjohtajan poreammeessa. Kesken kylpemisen Taylor ja punatukkainen vartijakaveri hukuttavat vankilanjohtajan. Sitten Val pamputetaan kuoliaaksi.

Kun vartija vielä lavastaa Erickan syylliseksi murhaan, nousee koko tyttövankila kapinaan Carolin johdolla. Joku kehui IMDB:n syövereissä että vankilakapina olisi paras valkokankaalla näytetty, mutta esittäisin kyllä varovaisesti eriävän mielipiteeni. Muutenkin pientä kritiikkiä  nousee kyllä, lopputekstien aikana pintaan.

Hei... Mitäs te? Ettekö näe että meillä on jotain kesken?

Elokuva on kauttaaltaan hämärä. Valaistus koko ajan jotenkin pielessä ja monta kohtausta näytellään suorastaan hiilikellarin syövereissä. Juonessa on koukkuja enemmän kuin keskiverto tv-sarjan tuotantokaudessa ja ainakin alussa silmille tulvii niin suuri joukko erilaisia povipommeja, että vaikea hetken päästä muistaa, että kukas olikaan kuka ja paneskeli ketä?

Mikrofonit näkyvät melkein joka otoksessa, mikä kuulemma selittyy leffan erilaisella leikkauksella. Japanilaisessa Letterboxversiossa niitä mikkejä ei muka näy. Juoni on mahdollisimman typerä ja epäuskottava. Miten helevetin paljon rahaa niiltä vangeilta oikein voi huumekaupalla nyhtää? Entä se parittaminen? Miten tuottoisaa hommaa se nyt voi olla? Kyllä miljoonat taitavat jäädä tienaamatta ja riskit ovat paljon suuremmat, kuin voitto.

No. Onhan tässä elokuvassa toki omat hyvät puolensa. D-kuppeja täräytellään ruutuun pitkin elokuvaa, suihkussa käydään niin että susilakit vilahtelevat ja erillisten sellien sijaan naiset nukkuvat yhteisessä makuukamarissa, jossa lellet löytävät öisin toisensa. Sekä Sybil Danning, että Stella Stevens ovat näytelleet sulojaan Playboyn kannessa, joten pieni sexploitaation leima tässä elokuvassa kyllä on. Elokuva oli niin suuri hitti, että siitä on tehty jopa kaksi jatko-osaa. Pitääpä toivoa niitä pukinkonttiin.