Roskaleffa roskiksesta

Torstai-iltaisin Yle teema myrkyttää harrastusta. Jim Jarmushin leffat ovat pitäneet meidät kotisohvalla paremmin, kuin vihaiset vartijat, kovat pakkaset tai kaatosateet. Toivottavasti maratoni jatkuu, sillä suosikkileffani Night on earth ja Dead Man ovat vielä tulematta... Äpp päp päp.. Meinasin puhua hyvistä elokuvista. Sehän ei roskavuoressa sovi, joten palataanpa viimekertaiseen reissuuni.

Olimme taas oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Vartija oli sulkenut puristimet, poistunut paikalta ja pari tuttua roskisdyykkariakin oli kävelemässä samalle kohteelle. Kurvasimme törkeästi autolla heidän ohitseen mutta kuinka ollakaan, palasi vartija autolla vielä paikalle ja jäi kytikselle roskisten eteen. Teimme u-käännöksen ja livistimme paikalta. Hauskuutta lisäsi havainto vielä toisestakin dyykkausbiilistä, joka seurasi esimerkkiämme ja kääntyi viime hetkellä pois suden suusta.

 Kaverit jäivät kävellen paikalle, teeskennellen olevansa muka ohikulkumatkalla ja me jatkoimme matkaamme seuraavalle kohteelle. Se kylpi valoissa ja pihan sulkeva puomi oli näyttävästi ylhäällä, joten emme uskaltaneet lähestyä roskista vaan jatkoimme matkaamme. Kolmannessa kohteessa olimme jo kävelemässä roskakatokseen, kun rappukäytävästä käveli mies, kantaen suurta tietokonelaukkua mukanaan. Jäimme typerinä seisoskelemaan roskalaatikoiden eteen ja katselimme miten mies roudasi tavaraa autoonsa. Kesti ja kesti ja oletimme jo että koska universumi nyt näin latelee esteitä tiellemme, on palkintokin varmasti runsas, mutta paskat.

Miehen lähtiessä ryntäsimme tutkimaan laatikkoa, joka osoittautui tyhjäksi.

Ajelimme takaisin ensimmäiseen kohteeseen. Parkkeerasimme auton vähän kauemmas, mutta ylimaallisen vainunsa avulla vartija osui taas kohdalle. Ei auttanut kuin pintellä  takaisin autoon. Nyt olimme kuluttaneet bensaa jo muutaman einespaketin edestä, joten hieman kiukkuisina ajelimme nyt takaisin toiseen kohteeseen. Siellä vastaamme kävelivät samat kaverit, tälläkertaa muovikassit pullollaan tavaraa. Olivat putsanneet jo paikat, joten eipä auttanut kuin nurvottaa. Onneksi silti pysähdyimme juttelemaan, sillä toinen kaveri oli niin antelias, että ojensi meille suolakeksipaketit ja toinen lupasi lainata dyykkaamansa roskaelokuvan. Käväisimme pikavisiitillä poikien "lepakkoluolassa" ja lainasimme muutaman dyykatun elokuvan.

Kotiin päästyäni pistin leffan koneeseen. Kyseinen roskaleffa lunasti lupauksensa. Siitä myöhemmin otsikolla Boa vs. Python.

Löydöt:

 toisen dyykkaajan armeliaisuudesta sain paketin suolakeksejä.