Kävimme taas katsastamassa paikat. Tuttuun aikaan aloitimme samalta tutulta pisteeltä. Tuttu dyykkari oli  kaverinsa kanssa kytännyt marketissa Kebabrullia ja saapui myös paikalle. Otin pari rullaa itsekin, vaikka en niin suuri kebabin ystävä olekaan. Tuo tuttu vei kaverilleen koko muovikassillisen, joten iloa piisaa siellä päässä.

Roskisten pohjalla kellui haisevassa "pilssivedessä" muutamia makkarapaketteja, mutta en alkanut niitä sieltä nostelemaan. Muuten oli tyhjää ja autiota. Jatkoimme seuraavaan kohteeseen. Ylitimme valaistun pihan ja koskematon lumi paljasti meidän olevan ensimmäisenä apajilla.

Hetken pengottuani löysinkin muutaman kermapurkin ja pari maitoa. Tavaraa oli paljon, mutta se ei ollut erityisen tuoretta tai hyväkuntoista. Kaveri otti pari riisifruttia ja minä kasasin kermat ja maidot kassiini. Pari autoilijaa hiljensi kohdallamme, mutta emme välittäneet heistä.

Seuraavassa kohteessa oli tyhjää. On ollut jo pitemmän aikaa aivan autiota ja luulisin että kauppa on siirtynyt toimittamaan poistoruokansa suoraan työttömien ruokakeräykseen, mikä onkin varmasti parempi juttu. Harmi vain meitä ahnehtijoita, jotka nyt jäämme ilman banaaneja.

Viimeisessä kohteessamme oli pari kassillista hyvää tavaraa, jotka poimimme mukaamme. Hetken mietitytti huonekaluliikkeiden tarkistaminen, mutta olin niin väsynyt, etten enää jaksanut mihinkään.

Kotona kuumensin kerman ja maidon lähes kiehuvaksi, siirsin hellalta syrjään ja lisäsin juustonjuoksutintani, mutta vitut. Jostain syystä koko kattila pysyi ennallaan, vaikka lisäisin ainetta niin, että lopulta kaadoin suutuspäissäni sekaan koko purkillisen. Se siitä kotijuustosta. Prkl. Viimekerrallakin meni reisille. Pitänee mennä jonkun juustomestarin oppiin. Olikohan sillä merkitystä, että kermat olivat varmaan jäätyneet jossain vaiheessa?

Löydöt:

'Kermaa 1L

Maitoa 1L

Karjalanpiirakoita 2 pussia

Leipäjuustoa 2 palaa

Kebabrullia 2 kpl

Ruisleipää

 

No phuck. Idioottikin olisi löytänyt nuo juustonteko-ohjeet. Menin sitten suutuspäissäni viskaamaan pois koko purkillisen tuota ihmetököttiä, vaikka syy oli liian korkeassa lämpötilassa.

Juustonjuoksutin

Ainesosat:
Juustonjuoksutin Miki extr., natr.benz., natr.chlorid., aq.purif.

Käyttöohje:
Maito lämmitetään noin 30 °C:een. Juustonjuoksutinta lisätään 1 ruokalusikallinen 10 litraa kohti tasaisesti hämmentäen. Hämmentämistä jatketaan 2-3 minuuttia.

Ei sisällä eläinperäisiä raaka-aineita. Vaikuttava aine on peräisin sienestä (Rhizomucor Miehei).

Säilytettävä hyvin suljetussa pullossa viileässä paikassa.