Oletteko koskaan huomanneet, että eräässä ulkomaalaisomisteisessa pikamarkettiketjussa, on hedelmätiskin nurkalla kaksi isoa roskista? Olen minäkin ne pistänyt merkille ja yleensähän niissä on pakkausjätettä ja muuta muoviroskaa. Nyt Vapun ennen , kun kävin ostoksilla kyseisessä putiikissa, pisti silmääni vanhempi mummeli, joka penkoi näitä roskiksia. Täti näytti hauraalta, herttaiselta mummelilta. Laihalta ja väsyneeltä myös. En varmaan olisi kiinnittänyt häneen mitään huomiota, ellei hän penkomisellaan olisi tukkinut hetkeksi koko käytävää.

Tuo mummeli kumartui roskalaatikon yläpuolelle, kaivoi sieltä pahvien ja muoviroskien seasta muutaman ihan hyväkuntoiselta näyttävän päärynän. Sieppasi kaupan muovipussitelineestä pussin ja kääräisi päärynät siihen. Sitten mummeli sujautti paketin omaan käsilaukkuunsa ja rullasi ostoskärrynsä kovaa kyytiä kauemmas tapahtumapaikalta.

Paatuneena dyykkarina tarkistin heti tiskin toiselle syrjälle sijoitetun roskiksen ja havaitsin sielläkin pohjalla useita terveen vihreitä päärynöitä. Häpeänsietokykyni kuitenkin vihelsi pelin poikki ja jouduin jatkamaan matkaani, ilman herkullisia dyykkaushedelmiä.