Banaaneja ja pientä kiusaa

Lipsahdimme (toivottavasti vain pieni takaisku) takaisin autoiluun, koska ajattelimme pitkästä aikaa käydä katsastamassa myös huonekaluliikkeen jätelavan. Sitä ennen kävimme tosin ensimmäisellä kohteella tarkistamassa, oliko se herttainen kassaneiti taas solminut pussin nätisi meitä varten ja olihan se. Molemmista päistä revennyt spagettipussi oli mukavasti pussitettu. Harmi vain, ettemme nirsoina poikina ottaneet edellispäivän metripitsoja ja leikkelepaketteja, kun epäilimme niiden yöpyneen kaupan lattialla tai roskiksessa. Ehkä sitä olisi uskaltanut niitäkin maistaa, jos olisi ne vaikka pakkasessa ensin jäädyttänyt?

Ajelimme siis huonekaluliikkeen isolle laarille ja sielläpä pönöttikin mahtavan kokoinen ruskea nahkasohva. Pähkäilimme huonekalulle hyötykäyttöä, mutta niin massiivinen se oli, ettemme saaneet sitä mukaamme. Peräkärrylle olisi käyttöä.

Kaverini oli käynyt päivällä bongaamassa yhden entisen kohteemme roskiksessa banaaneja, joten päätimme käydä vilkaisemassa, olisivatko ne vielä paikalla. Onneksemme kukaan ei ollut niitä mihinkään puristimeen kipannut, joten kasasimme molemmat nippu kaupalla banaaneja mukaamme. Siinä laareja penkoessamme, paikalle käveli kohtelias vanhempi herra ja ryhtyi samoihin puuhiin. Vaihdoimme kuulumisia ja saimme kuulla, että mies oli löytänyt samasta paikasta ennen pääsiäistä suuret määrät ruokaa, joten ehkä tämä jo "kuolleeksi" luultu kohde kannattaa silloin tällöin tarkistaa? Mies ojenteli meille vielä läksiäisiksi rieskaa "omasta" roskiksestaan, mikä oli iloinen yllätys. Me annoimme miehelle vastalahjaksi salaattia ja tuoreita banaaneja.

Mies kertoi, ettei ollut uskaltanut enää käydä entisellä ykköskohteellamme, sen jälkeen kun se oli aidattu. Mekin kerroimme vältelleemme rautahäkkiä ja sanoimme myös kuulleemme huhuja liiketunnistimesta ja videokamerasta siellä häkissä.

Kun poistuimme paikalta, aloimme pohtia, pitäisikö huhu todella paikkaansa? Päätimme ottaa asiasta selvää. Suunnittelimme, että kipuaisimme nopeasti häkkiin, ninjailisimme ympäriinsä ja palaisimme juoksujalkaa takaisin autolle. Sitten väijyisimme, josko vartija tulisi paikalle. Ajoimme siis autolla perille asti ja huomasimme että häkissä kyyristelikin jo joku dyykkari. Mies ei näyttänyt Roudarilta, vaikka olikin kalju, eikä tämän kaverilta, vaikka olikin parrakas. Hän näytti pelästyvän autoamme kovasti ja saimme ajatuksen käyttää miestä koekaniinina. Ajoimme siis auton parkkiin vähän kauemmas ja jäimme odottamaan vartijan saapumista. Kärsivällisyys joutui koetukselle sillä välillä mies näytti kiipeilevän ulos häkistä ja pakenevan takakautta ja taas kiipeävän takaisin häkkiin.

Kävimme autolla kääntymässä taas vähän lähempänä, niin että saimme miehen uudelleen kyyristelemään laatikoitten takana. Ehkä 20 minuutin odottelun jälkeen kaveri tuli ulos häkistä ja kantoi tavaralavalta pöllimänsä sinisen muovilaatikon täydeltä ruokaa lähimetsään. Piilotti tavarat huonosti puun juurelle ja pintteli takakautta karkuun. Iski valtava kiusaus käydä ryöväämässä miehen leikkeleet, mutta buddhalaisen tyynedellä vastustimme tuota päähänpistoa. Vartijaa ei paikalle ilmaantunut, mutta kyykytimme tahattomasti poloista dyykkaajaa. Anteeksi vaan. Toivottavasti muistit myöhemmin käydä hakemassa löytösi.

Palasimme viimeisen kohteen kautta saaliinjaolle ja tälläkin kertaa ilkeä kassaneiti oli kaatanut tuhkakupin roskasäkkiin, mutta onneksi vain edellispäivän säkkiin. Tuhkan seasta kaivoimme helmikuisia jaffakeksejä ja kaurakeksejä. Tämänpäiväisessä säkissä oli kurkkua, kirsikkatomaatteja, paahtoleipää, sämpylöitä, sekä tuoksuvia kanelipullia.

Maitoa ja kermaa oli taas tarjolla, mutta olen jo hieman tympääntynyt tuorejuustoihini, joten jätin ottamatta. Pistimme merkille, että joku oli käynyt jo ennen meitä puhkomassa säkin, mutta jättänyt suurimman osan tavaroista ottamatta.

 

Saalis:

 

banaaneja, monta terttua     (jes! banaaneja onkin ollut jo ikävä)

Graham paahtoleipää 2 pakettia

Vehnäpaahtoleipää 1 paketti

kirsikkatomaatteja 2 pakettia

kurkkuja 2 kpl

rieskaa 1 kpl

salaattikerä

kanelipullia 1 pussillinen

jaffakeksejä 1 paketti

spagettia