The Big Birdcage

Sheba Babyn jälkeen tutustuin Pam Grierin naisvankilaelokuviin. Lähdin katsomaan niitä tietysti kronologisesti väärässä järjestyksessä, mutta minkäs mahdat. Samaa tuubaa ne kumminkin ovat.

Leffan alussa Pam Grierin hahmo "Blossom" näyttää laulajan kykyjään yökerhossa, mutta kesken laulun rikkookin kitaran ja kaivaa automaattikiväärin esiin. Seuraa ryöstö. Bandiitit, jotka kutsuvat itseään vallankumouksellisiksi ryöstävät paikan ja yksi partaveikko (Sid Haig) kaappaa päähenkilön mukaansa raiskatakseen tämän rauhassa. Tyttö( Anitra Fordin näyttelemä hahmo nimeltä, Terry) antaa ymmärtää tulevansa mukaan mielihyvin, kunnes poliisit pysäyttävät pakenijat. Partaveikko karkaa hyppäämällä jokeen, mutta ennen kuin heebo ehtii uida vastarannalle, on typsy jo kuskattu valtion työleirille. Kyseinen valtio jää hämärän peittoon, mutta näissä naisvankileirielokuvissa liikutaan aina jossain Malesia/Filippiinit osastolla, joten samanlaisesta paikasta tässäkin on kyse.

Leirillä seuraa lyhyt esittelyjakso, jossa komendantti potkii koiranpentuja ja kertoo leirin säännöt:

bbZappa1.jpg

1 No fights. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

2 No fornication, any kind of fornication.

Leirin ykkösvartija (Vic Diaz)  saapuu paikalle tirkistelemään välinpitämättömästi tulokkaita suihkussa, mutta kohtaus ei ole kovin paljastava. Tulokasta kiusataan ja kolmimetrinen blondi uhkailee tätä pieksemisellä. Vartijoiden käsittelyyn joutuu kuitenkin uusista vangeista heiveröisin, joka väsähtää orjatyössä.

2132393.jpg

Älä ärsytä mustasukkaista sissiä.

Samoihin aikoihin partaradikaali palaa leiriin ja saa kimppuunsa mustasukkaisen Blossomin. Seuraa mutapainia ja kohta bambumaja heiluu niin että paikallisia hävettää. Samalla sissien mieleen kumpuaa ajatus, että näitä Blossomin kaltaisia naississejä saisi olla vähän enemmänkin, pari kolme per mies. Sissit alkavat juonia työleirin valtausta ja lähettävät ainoan naississinsä soluttautumaan sinne.

Olot leirissä ovat huonot. Kun komendantti pieksee vasikkaansa hämäyksen vuoksi, on osa tytöistä kateellisia tästäkin huomionosoituksesta. Kolmimetrinen blondi kahlehditaan sänkyynsä yöksi, ettei hän pääsisi muihin käsiksi. Pienempi blondi haaveilee kunnon panosta ja vakuuttaa että hän kestäisi työleirin ankeuden jos saisi edes joskus oikeaa miestä. Joukko hallituksen pamppuja saapuu tutustumiskäynnille leiriin ja osa tytöistä pääsee viihdyttämään heitä. Heiveröinen tyttö tosin saa raivokohtauksen kun häntä aletaan riisumaan ja eristysselliähän siitä seuraa. Terry pakenee leiriltä kekseliäällä tavalla, mutta joutuu paikallisessa "esson baarissa" miesjoukon raiskausyrityksen uhriksi. Pikkuhousut avataan jo stiletillä, mutta sitten leirin ykkösvartija saapuu paikalle koirineen. Rangaistukseksi tyttö ripustetaan hiuksistaan naruun roikkumaan.

Blossom saapuu leirille ja pistää heti rähinäksi. Tästä seuraa useita kissatappeluita ja leirin kovanaamat antavat periksi mutakylpyjen jälkeen ja niin Blossom on leirin uusin kovis. Partaveikko vallankumouskavereineen seuraa tilanteen kehittymistä sivummalta. Ovelasti naamioitumalla (ajelemalla partansa ja jättämällä homppelimaiset viikset) saa partaveikko hurmattua leirin ykkösvartijan, joka paljastuu paikallisen baarin pisuaarilla hengailevaksi homoksi. (ilmankos suhtautuukin niin torjuvasti tyttöjen lähentelyihin) Jopa kakkosvartija ihastuu tähän viiksivalluun (jonka nimi on siis Django) miehet vievät hänet komendantin puheille ja homokättelyn avulla mies saa heti töitä leiristä.

2132282.jpg

Blondin pirullinen juoni... Cant get hold of her... She's so slippery!

Kolmimetrinen blondi keksii saippuoida itsensä ja juoksee himoitsemansa afrotukkaisen mustan typsyn kimppuun. Muut vangit ja vartijat yrittävät estää häntä, mutta eivät saa hänestä otetta. Kohtaus päättyy mustan tytön kauhunkiljaisuihin. Seuraavassa kohtauksessa molemmat pyörittävät nyrpeinä myllynratasta. Onnettomuus myllyllä vie mustan tytön hengen ja saa kolmimetrisen blondin raivon valtoihin. Kapina on lähellä, sillä muutkin naiset tarttuvat macheteihin, mutta Blossom rauhoittaa tilanteen.

2132284.jpg

Vartiomiehet tauolla

Leirin vasikka on kuitenkin saanut selville Djangon ja Blossomin henkilölisyyden ja yrittää päästä kertomaan tästä komendantille. Seuraa kiperiä tilanteita ja lopulta verinen kapina.

Hölmöt kohtaukset top 5

 

1.      Kolmimetrisen blondin saippuoitu amokjuoksu.

2.      Django viettee ykkösvartijan pisuaarilla.

3.      Django kättelee komendanttia.

4.      Terry lyö ykkösvartijaa yöastialla päähän ja palauttaa potan kiireesti takaisin sängyn alle.

5.      Kiimaiset naisvangit raiskaamassa ykkösvartijaa

 

Bam Grier on tavallaan yksi elokuvan sivuhahmoista, vaikka lopputeksteissä mainitaankin ensimmäisenä. Suurimman osan kamera-ajasta varastaa Anitra Fordin hahmo Terry. Musiikki on mitäänsanomatonta, eikä Pam Grier vähästä vaatetuksestaan ja kissatappeluista huolimatta paljasta enemmälti sulojaan.