eli Kiihkoa Naisvankilassa


Tässä elokuvassa naisvankien kohtalo alkaa oikeasti kiinnostaa... Voi voi tyttöressuja..

Onneksi pukki toi lisää naisvankilaleffoja. Kesti vain hetken, ennen kuin pääsin niitä väijymään. Päätin imdb:in innoittamana katsoa ensimmäisenä herkulliselta kuulostavan Caged Heatin. Enkä pettynyt. Tästä exploitaatiopläjäyksestä ei jäänyt puuttumaan muuta, kuin suosikkinäyttelijäni Pam Grier.

Leffa alkaa ihan suhteellisen tehokkaalla takaa-ajokohtauksella, jossa huumerikolliset pakenevat poliisia pitkin asumalähiön takapihoja. Jacqueline (jota näyttelee Russ Meyer leffoista tuttu Erica Gavin) jää kiinni ja joutuu tuota pikaa pahamaineiseen naisvankilaan.

Aiemmin katsomistani naisvankilaleffoista tuttu Roberta Collins mm. The Big Doll Housen ”Alcott” ja Women in Cagesin ”Stoke”, näyttelee nyt urheaa naisvankia nimeltä Belle Tyson. Muina sellikavereina vilahtelee mm. Foxy Brownista tuttu Juanita Brown sekä sekalainen joukko erivärisiä tyttösiä. Päävartijana pyörätuolissa pällistelee Italokauhun valtiatar Barbara Steele.

 

En nauti tästä yhtään sen enempää kuin tekään... Mieluummin antaisin teille piiskaa ja sähköshokkeja.

Jacqueline joutuu näistä naisvankilaleffoista tuttuun lääkärintarkastukseen, sitten ruokalaan ja lopulta tapaa sellikaverinsa. Katsojalle esitellään vankilan arkea.

Mitenkäs se menikään? Epäonnea uhkapeleissä, onnea rakkaudessa?

Belle ja Pandora pelaavat hekumallisesti noppaa, kun Maggie saapuu paikalle vaatimaan varastettuja röökejään. Kissatappelulta vältytään, mutta Maggie repäisee silti Belleltä paidan auki. Katsojalle paljastuu kuka  on vankilan mehiläiskuningatar.

 

Ei Belle voinut sille mitään. Hän on kleptomaani...

Vangit käyvät päivätöissä jossain sitruunafarmilla, poimimassa kitkeriä hegelmiä. Onneksi vankilan tylsyyteen tulee myös taukoja, sillä illalla Belle ja Pandora järjestävät Drag King shown muille vangeille. Sketsiviihde on räävitöntä ja typerää, mikä naurattaa lääkäriä. Päävartija poistuu kuitenkin  kesken esityksen suuttuneena.


Vankilan juhlaa...


Viis invalidieläkkeestä. Nautin työstäni näiden langenneiden sisarien keskuudessa.

Myöhemmin hän näkee unta, jossa hän esittää itse samanhenkistä showta vankilan asukeille, verkkosukkahousuissa ja silinterihatussa oikein kunnon Kabaree meiningillä.

Joudun nyt kyllä tuomitsemaan sinut eristysselliin ilman ruokaa ja juomaa viikoksi, koska kerroit niin törkeän vitsin iltajuhlissa. En nauti tästä yhtään, mutta säännöt ovat ankarat. Keppiä sietäisit saada senkin lutka!

Uni taitaa järkyttää päävartijaa ja tästä vimmastuneena hän tuomitsee Pandoran eristysselliin. Sellissä Pandora joutuu virumaan ilman vaatteita (Jes!) ja ruokaa, ties kuinka kauan. Tämä on mukava sivujuoni, sillä Belle löytää tien naistenvessasta vartijoiden taukohuoneeseen ja sieltä eristyssellin katolle. Koska ei olla missään bambu/piikkilanka vankilassa, on mieskatsojien iloksi suihkukohtaus joka päivä. Näiden suihkukohtausten aikana Belle sitten kuskaa ruokaa Pandoralle.

Voi pylly. Olisitte tapelleet jo siellä suihkussa. Kannattiko pukeutua, kun kohta kieriskelette kuitenkin märillä kaakeleilla?

Ensimmäisessä suihkukohtauksessa Jacqueline ja Maggie pistävät pystyyn kissatappelun ja joutuvat päävartijan puhutteluun.

Sitten mennään taas suihkuun...

Toinen sivujuoni alkaa keittiössä, kun ilkeä vartija kiusaa Maggietä kesken ruuanlaiton. Syntyy pikku kinaa, jonka seurauksena Maggie improvisoi vankilakapinan joka kuivuu kokoon heti kun revolverista loppuvat kuulat. Jacqueline ja Maggie joutuvat sähköterapiaan väkivaltaisen käytöksensä vuoksi.

Vartijat taltuttavat kapinan kovin ottein...

Lääkäri vaikuttaa oikein innostuneelta tästä terapiamuodosta ja pääseekin pian syventämään tuntemustaan väkivaltaisen käytöksen korjaamisessa.

Hemmetin mielenkiintoinen kallonmuoto teillä... Saan kai antaa teille sähköiskuja?

Maggie kiehuu raivosta ”terapiaistuntonsa” jäljiltä, mutta Jacqueline muuttuu käsittelyssä hetkellisesti zombiksi. Kun he kuulevat saavansa ”maatalousharjoitusten” jälkeen lisää ”käytösterapiaa”, syntyy Maggien aivoissa ajatus paosta. Samaan aikaan Belle narahtaa vartijoiden jääkaapilta ja surmaa vahingossa hauraan näköisen vartijamummelin.

Pakokohtaus hedelmätarhassa on läpeensä hölmö. Vartijat ampuvat aivan luokattoman huonosti ja pakenevat vangit juoksevat hedelmätarhaa ympäri, vähän kuin juoksisivat baseballissa pesältä toiselle. Jossain välissä joku vangeista ehtii läimäyttää rohkaisevasti pakenevaa Maggieta takapuolelle ja huikata jotain tyyliin : -Hyvä Maggie! Samaan aikaan kaksi paksua vahtia juoksevat Maggien kintereillä ja ampuvat kymmeniä kertoja tätä noin neljän metrin päästä haulikoilla, osumatta kertaakaan.

Voi Kraist! Osuisinpa edes kerran...

Kun Maggie nousee pakettiautoon ja kaasuttaa sillä pois, huomaa Jacqueline hetkensä koittaneen ja lähtee myös pinttelemään kohti pakua. Harmi vain että auto on toisella puolella hedelmätarhaa. Silti Jacqueline ehtii pakun eteen, ennen, kuin Maggie kaasuttaa ulos puutarhasta.

Päästyään sivistyksen pariin, Maggie ja Jacqueline keräävät kavereita, pyssyjä ja autoja ja palaavat rikollisiin puuhiinsa. Hillitön kohtaus ”eroottista mattopainia” tarjoavassa porttolassa ja sitä seurannut pankkiryöstö ovat leffan helmiä.

Pieksee thaihieronnan mennen tullen...

Samaan aikaan vankilassa lääkäri on suostutellut päävartijaa ja tämä antaa luvan ”lääketieteellisiin operaatioihin”. Lääkäri hekumoi huumatulla Bellellä ja tirauttaa välillä kyyneliäkin ties minkä vuoksi. Lobotomiaa hän selvästi valmistelee.

Stick 'em up fatso! Olet miesten kätyri!

Jacqueline suostuttelee muut tytöt palaamaan vankilaan ja vapauttamaan Bellen. Seuraa huima pakoretki, joka huipentuu ammuskeluun vankilan pihalla. Tyttöjen onneksi vartijat eivät juuri ole parantaneet ampumataitoaan joten he osuvat lähinnä vain lääkäriin ja päävartijaan, jotka tytöt ovat pakottaneet panttivangeikseen.

Loppu hyvin kaikki hyvin.

 

Sähköä ilmassa...

Hölmöt kohtaukset :

Top 5            1. Bonnien uni leffan alussa.

                      2. Pandoran nopanheitto
                      3. Belle tönäisee vanhemman vartijaeukon hengiltä.
                      4. Drag King show
                      5. Tohtori kyynelehtii ottaessaan valokuvia Bellestä.

Hauskoja yksityiskohtia: Ruokalan seinässä, ruokatahrojen alla, lukee ”NO FOOD THROWING” ja heti kun katsoja on ehtinyt tekstin lukea, sujahtaa seinälle lisää ruskean vihreää mössöä joka taitaa olla vankilaruokaa.

Kun Maggie ja kumppanit saapuvat takaisin vankilaan he kaappaavat vankienkuljetukseen tarkoitetun ”maitoauton”. Vartija portilla päästää heidät sisään pienen keskustelun jälkeen:

Vartija: - Hei! Missäs Bob on?

Jacqueline: - Hän sai tippurin.

Vartija: - Haa haa. Tulkaa vain...

Kädet ylös tai kuolette nauruun!

Yleensäkin kaikki tämän elokuvan miesroolit on rakennettu niin, että katsojalle ei jää epäselväksi, miten näiden naisten on turha yrittää elää minkäänlaisessa parisuhteessa kenenkään miessukupuolen edustajan kanssa. Ainoa järkevä vaihtoehto näille typsyille on lesbous.

Leffan ohjaaja ja käsikirjoittaja Jonathan Demme on muuten ohjannut myös hieman tunnetumpiakin elokuvia, mm. Uhrilampaat ja Philadelphian.