2193781.jpg

Ostaisitko sinä tämän lehden, mikäli olisit 12-vuotias ja opetellut juuri tumputtamaan?

Vuoden 1991 jouluna törmäsin paikallisen Anttilan lehtihyllyllä omituiseen sarjakuvalehteen. Sarjakuvalehti oli nimetty viekoittelevasti Magnumiksi ja sen kansikuva vaikutti todella houkuttelevalta. Harmi vain että se oli ruotsinkielinen. Huonosta kielitaidostani huolimatta, pistin viikkorahani tiskiin ja ostin 21mk ja 50 penniä maksavan lehden. Jäin koukkuun.

Myöhemmin olen haalinut Magnumeita paikallisista divareista, Tukholmasta ja lopulta myös ruotsalaisten huutonetistä: Traderasta.

Aika merkillistä, että jossain on ollut joku, jolla on ollut visio ja resursseja julkaista yhdessä lehdessä melkeinpä mitä tahansa sarjakuvahelmiä. Vielä merkillisempää on ettei vastaavia lehtiä taida juuri olla olemassa.

Tässäkin numerossa Judge Dreddin synkempi aisapari Anderson, PSI divisioonasta kamppailee pimeyden henkivaltoja vastaan MegaCity yhdessä. Axa, tuo tissisillään säilää heilutteleva sankaritar ydinsodan jälkeisessä maailmassa, joutuu suurien ongelmien eteen. Blondie niminen kissavaras unelmoi bondagesta jouluisissa tunnelmissa. Hombre, toinen ydintuhon jälkeinen seikkailija vetelee viimeistä seikkailuaan ja Bruno Brazil seikkailee kokonaisen albumin verran Japsien superkanuunaa etsien. sokerina pohjalla on omituinen viktoriaaniseen Englantiin sijoittuva supersankaritarina kananmunamies Bozzin seikkailuista.

Näistä tarinoista erityisesti mieleeni jäi (luulisin että kyseessä on italialaisen Massimo Rotundon sarjakuva) Blondinen. Sarjakuvassa tarina on vain tekosyy piirtää sidottuja, puolialastomia naikkosia erikoisissa bondage asennoissa.

2193754.jpg

Pikkuisen googlailtuani, selvisi että Blondieta piirtääkin Rotundan sijaan joku Franco Saudelli. Kaverin kotisivuilla onkin monenlaista bondageaineistoa. Harmi vain etten oikein innostu moisesta kamasta.