Kohtaamisia pikkukaupungin yössä

Kävin viime yönä kaverini kanssa taas roskiksilla ja hämmästyin miten paljon porukkaa tämän pikkukaupungin roskiksilla pyörii. Viime kerrallakin paikalla oli samaan aikaa seitsemän dyykkajaa ja sama toistui eilen.

Olen tottakai törmännyt roskiksilla monta kertaa mitä erilaisimpiin tyyppeihin, mutta tämä tungos ihmetyttää.

Ihan ensimmäisellä kerralla, kun roskiksilla oli joku muukin, hämmästyin suuresti. Kuvittelin jotenkin naivisti että tämä dyykkaaminen on niin marginaalista hommaa, ettei näillä leveysasteilla liiku kaverini lisäksi ketään muuta roskisdyykkaria. Juteltiin pitkään näiden tyyppien kanssa ja ollaan sen jälkeen vihjattu toisiamme hyvistä löydöistä. Tämä tapahtui viime talvena.

Kevät toi miehet siltojen alta roskiksille ja törmäsimme heihin melko useasti. Sekakäyttäjiä, jotka eivät olleet turhan tarkkoja päivämääristä ja pakkausten ehyydestä. Liha kelpasi aina. Yhden kaupan läheisyyteen oli pystytetty jopa jonkinlainen spurguleiri, mikä jäi kyllä mietityttämään. Sitten oli myös toisenlaisia vanhempia herroja. Lupsakoita 60+ setiä, jotka vähän naureskelivat harrastukselleen, tai pakenivat meitä, kun luulivat vartijoiksi.

Kerran töykeä 65+ eukko, jota kuvailisin lähinnä sanoilla "white trash" änkesi samalle roskikselle kanssamme. Hän vei leipäpaketit käsistämme ja komensi meidät vielä kantamaan kokonaisen jätesäkin hänen autoonsa. Oli varustautunut sytkällä.

Toisella kertaa saman tyylinen, vanhempi nainen joka oli kuitenkin lupsakampi ja hyväkäytöksinen, kertoili saaneensa ison perinnön ruotsista. Kyselin että minkä takia hän sitten penkoo täällä roskiksia, johon hän vastasi tulleensa paikalle silkasta seikkailunhalusta.

Maahanmuuttaja oli kohtelias ja äärimmäisen sinnikäs. Tutki yksitellen tarkasti joka perunan, ennen kuin pisti niitä pussiinsa. Harmiksemme meillä ei ollut yhteistä kieltä, joten en päässyt sen kummemmin haastattelemaan kaveria.

Muutama kuukausi sitten törmäsimme häkellyttävään seurueeseen. Kolme naista n. 50+ tulivat roskiksilta muovipussit käsissään ja ensimmäinen mielikuva, joka meille syntyi, oli että he olivat jotain "terveydenhuolto-oppilaitoksen opettajia" . He säikähtivät paikalle ilmaantumistamme niin pahasti, että häipyivät paikalta, ennen kuin ehdin kysyä heiltä mitään.

Viime kerralla oli roskilla peräti seitsemän penkojaa samaan aikaan. Ja eilen, oli saman verran. Odottelimme kaverini kanssa, että kaupan vartija kävisi sulkemassa jätepuristimien kannet. Näin kävikin, mutta ennen kuin ennätimme kivuta roskiksille, saapui paikalle joukko nelikymppisiä naisia. Olivat pukeutuneet hyvin dyykkausmuodin mukaisesti mustiin vaatteisiin, maihareihin, villapipoihin ja palestiinahuiveihin :) eivät olleet unohtaneet taskulamppuja ja bongasin myös kumihanskat yhdellä. Olivat vaitonaisia, mutta kertoivat kuitenkin vasta aloittelevansa harrastusta.

Samaan syssyyn paikalle porhalsi auto, josta nousi seitsemänkymppinen mummo, "yli-ikäisen pissistyttärensä" kanssa. Molemmilla oli valkoiset untuvatakit ja housut, ei muovikasseja, hanskoja tai taskulamppuja. Kyselivät että onko sinne roskalavalle rappusia?

Vartija, johon olen kerran törmännyt, oli nuori ja innokas. Yritti tylyttää meitä ja uhkaili poliisilla. Olimme sopineet etukäteen kaverini kanssa, että jos joskus kohtaamme steven, nostamme kädet ylös ja ulisemme heti että, "älä pamputa". Tämän muistimme tehdä, mikä ei varsinaisesti murtanut jäätä välillämme. Tylytys muuttui kuitenkin hiljalleen valitusvirreksi siitä, miten hän kohtaa täällä dyykkaajia lähes viikoittain.

No. Entäs ne löydöt?

2185526.jpg
Hmm. Yrittääkö universumi viestittää minulle jotain? Tipaton tammikuu?

Viime yön saldo:

Perunasalaattia
Kebab burritoja
Eineslasagnea
Porkkanoita
Omenoita
Alkoholitonta olutta
Tex Mex maustetta.


Kuorin ja viipaloin omenat. Kuivasin viipaleet omenarenkaiksi uunipellillä. Porkkanat keitin ja pakastin. Eineksetkin pakastin, kun pakkasessa oli vielä tilaa.