Black Mama, White Mama

Black Mama White Mama

 

Mitä tekisin katsottuani kaksi Pam Grierin tähdittämää naisvankilaelokuvaa? Katson tietenkin kolmannen. Jo ensi sekuntien aikana käy selväksi että olen säästänyt sokerin pohjalle. Black Mama White Mama alkaa lupaavasti. Jopa musiikkiin on panostettu.

 

Esittelykohtauksessa vangeille jaetaan numerot ja heidät viedään suihkuun. Sadisti lesbovahti tarkkailee tulokkaiden suihkuhetkeä kovertamastaan tirkistysreiästä ja hekumoi. Inhimillisempi lesbovahti kuitenkin keskeyttää huvin. Ilmenee että lesbovahdit (warden Logan ja matron Desmore)  ovat kimpassa, mutta blondi käyttää asemaansa hyväkseen saadakseen hupia myös vangeilta. Uudet tulokkaat tietysti kiinnostavat häntä.

 2132286.jpg

matron Desmore – Enjoyed?

warden Logan – Jealous?

matron Desmore – Keep it up and you go blind…

 

2132395.jpg

Rentoa illanviettoa tyttöjen sellissä

 

Logan kutsuu Danielin (Pam Grier)  luokseen jo ensimmäisenä iltana, mutta Daniel ei syty blondin houkutuksille. Samalla tulokasbussilla saapunut vallankumoussissi/vaalea kaunotar, Brent (Margaret Markov) sen sijaan näyttää suostuvan Loganin ehdotuksiin. Tämä aiheuttaa närää ja pian on ruokalassa kunnon catfight käynnissä. Tästä seuraa päivä uunissa (pieni rautalaatikko auringossa, johon alastomat vangit tungetaan) ja kuljetus kaupungin turvavankilaan. Matkan ajaksi Daniel ja Brent kahlehditaan toisiinsa. Brentin vallankumouskaverit hyökkäävät bussin kimppuun ja häijy Logan ja astetta mukavampi Desmore kuolevat. Tytsyt pakenevat viidakkoon ja armeija lähtee ajamaan sissejä takaa toiseen suuntaan.

 

Karkulaiset alkavat väitellä. Vallankumouksellinen Brent haluaisi mennä diilaamaan aseita kavereilleen ja huumepomon tyttökaveri Daniel, taas paeta maasta. Ristiriita ratkotaan toisella kissatappelulla. Asioita soviteltuaan Daniel ja Brent mukiloivat pari maskuliinisen oloista nunnaa ja saavat valepuvussa kyydin viinaa naukkailevalta kuorma-autokuljettajalta.

 

Samaan aikaan toisaalla: Rikollispomo (Vic Cheng, jota muuten näyttelee The Big Birdcage leffasta tuttu, homovartijaa näytellyt Vic Diaz), jonka tyttöystävä Daniel on suuren rahan toivossa ollut, kiduttaa Danielin kaveria. Tytön rintoihin annetaan sähköiskuja ja Vic kertoo päästävänsä Danielin hengiltä, mikäli tämä löytyy, sillä tyttö tietää liian paljon konnien operaatioista jne… Samalla paljasrintaiset koristetypykät polttelevat tupakkaa ja viilailevat Vicin varpaankynsiä.

 

Kuorma-autokuskin naukkailu kostautuu kolarilla ja ukkeli heivataan kyydistä. Aseiden puute kismittää sissejä. Edelleen nunniksi pukeutuneet vankikarkurit nousevat bussiin ja hetken päästä kyytiin nousee kaksi muutakin nunnaa.

 

2132281.jpg

Hyvä valepuku?

 

Tiesululla poliisi päätteleekin sitten aivan oikein, ettei samassa bussissa voi olla neljää nunnaa. Karkulaiset pakenevat pöpelikköön.

 

Samaaan aikaan toisaalla: Poliisikapteeni, joka on saanut ministeriön asiamieheltä, herra. Calindolta käskyn napata karkulaiset hintaan mihin hyvänsä, saapuu paikalliseen baariin etsimään alamaailman kontaktia. Kontakti on viiksekäs parittaja Ruben . (Sid Haig joka on myös tuttu naama Pamin edellisistä naisvankilaelokuvista)

 

Toisiinsa kahlehditut karkulaiset seikkailevat kunnes kohtaavat Luis nimisen sepän, jolla on polttoleikkuri. Seuraa ällistyttävä kohtaus. Daniel ja Brent uskottelevat Luisille olevansa koulutyttöjä ja lupaavat että molemmat pitävät tätä hyvänä, jos hän vain leikkaa heitä yhdistävän ketjun. Luis yrittää pohtia hetken ehdotusta, mutta toteaa, että pitää enemmän raiskaamisesta ja hyökkää Brentin päälle. Kehnoa pelisilmää. Daniel tuikkaa puukolla Luisin hengiltä ja aikoo leikata ketjun poikki.


Vahdit koirineen keskeyttävät kuitenkin karkulaisten aikeet ja tytöt joutuvat jatkamaan pakoaan edelleen toisiinsa kytkettyinä.


Seuraa toinen uskomaton kohtaus. Ruben yllättää Kapteenin ja Calindon maantiellä. Kapteeni on lähtenyt jostain syystä kuljettamaan Lupea ja Calindoa siviiliautolla pitkin peräkylän kärrypolkua. Ruben komentaa miehet ja Lupen ulos autosta ja alkaa kysellä hutsulta miesten penisten pituutta. Kuulemma kahdeksan ja neljä (puhutaanko nyt tuumista vai senteistä?). Tämä pitää vielä tarkistaa, joten Kapteeni ja Calindo joutuvat laskemaan housunsa tarkastusta varten.

 

2132283.jpg

 Näyttäkääpä niitä kulleja.

 

Sillä välin Brent keksii miten takaa-ajajia huijataan. Hän sujauttaa pikkuhousunsa metsiköstä löytyvän valkoisen koiran suuhun ja Lassie houkuttelee takaa-ajajien verikoirat toiseen suuntaan. Harmi vain että takaa-ajajina ovatkin tällä kertaa Brentin omat sissikaverit, jotka joutuvat väärille jäljille.


Tytöt pääsevät kuitenkin joelle, jonne ovat pyrkineetkin. Ruben ja sissit kohtaavat. Lyhyen neuvottelun jälkeen (- Do you give me my dogs back?  - No.) seuraa tulitaistelu. Ruben vainajoituu jenginsä mukana.

 

Sissipomo löytää Brentin ja Danielin ja vapauttaa nämä ketjuista. Kun Daniel saa kyydin satamaan kaverinsa kalastajaveneelle (kalastaja on muuten Big Birdcage elokuvasta tuttu leirin komendantti), haistaa sissipomo ansan, jonka Vic on kätyreineen asettanut. Tulitaistelu ja lopputekstit.

 

 

 

Hölmöt kohtaukset top 5

 

1 Sähkökidutushärveli

2. Luis nimisen sepän krapulainen herääminen… ooh i like schoolgirls… drink?

3. Kapteenin, Lupen ja Calindon huviretki maaseudulla.

4. Manuelin hätä tyttäriensä siveyden puolesta.

5. Humalaisen rantavahdin tyrmääminen.

 

 

Huvittavia yksityiskohtia: Sähkökidutuskohtauksen akkuhärveli on uskomaton. Kyljessä lukee 220 V ja akun kannessa pyörii joku kummallinen viisari.

 

Baarissa keilaavat roistot liukastelevat päissään keilaradalla.

 

Kun Ruben tarjoaa Lupen palveluja poliisikapteenille, loppuu kohtaus kapteenin haltioituneeseen tuijotukseen. Taustalla soi coyntry musiikki. Seuraava kohtaus, jossa Daniel ja Brent hiipivät vuoristomajaa kohti, alkaa jostain kaukaa kantautuvilla Jiihaa huudoilla. Huudoille löytyy selitys. Majan asukkaat ovatkin jörnimässä ja vangit saavat ryöstettyä ruokaa nälkäänsä.

 

Rubenin hutsu, Lupe osoittautuu myös ministeriön virkamiehen tuttavaksi ja kapteeni saa kiristettyä itselleen hieman lisää hihnaa.

 

Rubenin musiikkimaku korreloi pukeutumisen ja tuunatun auton  kanssa.

 

Kun Ruben kuolee, näytetään lähikuva luoteja sylkevästä venäläisestä PPS konepistoolista, vaikka laukaukset ampunut sissipäälikkö pitelee käsissään Thopsonia.

 

Lopputaistelussa Vicin kätyri toteaa Danielin pääsevän veneellään karkuun, johon Vic älähtää että Hell they aint! ja lähtee takaa-ajoon jeepillä! Jeeppi räjähtää laiturin nokalla ja katsoja jää pohtimaan miten olisikaan käynyt, mikäli sissipäällikkö ei olisi sitä sarjatulellaan siihen pysäyttänyt?

 

Naisvankilakohtaus jää elokuvassa lopulta melko lyhyeksi introksi, mutta mieskatsojien iloksi Grier paljastaa rintansa alun suihkukohtauksessa ja vielä uudestaan, kömpiessään ulos uunista.