Eilen sitten kiipesin lukittuun laatikkoon. Olin mielikuvituksessani kehittänyt tuosta teosta ehkä liiankin jännittävän tapahtuman, joten jonkinlainen antikliimaksi se kai sitten oli. Kiersimme kohteelle pitempää reittiä ja kuulostelimme, josko paikalla olisi muita. Ketään ei näkynyt, eikä ääniä kuulunut, joten pengoimme hetken häkin ulkopuolelle jääneitä roskalaatikoita. Ne pursusivat erilaisia jätesäkkejä, pahvia, pölypusseja ja haljenneita kissanhiekkapaketteja. Jäin vielä hetkeksi penkomaan lavoja, kun kaverini jo kipusi roskapuristimen päälle ja sieltä lukittuun häkkiin.

 

En tiedä, aristelinko häkkiin menoa, vai olinko vain laiska, mutta odottelin alhaalla, josko bioroskiksista löytyisi jotain. Kun kaveri hihkaisi jotain löytävänsä, otin sitten härkää sarvista ja kapusin perässä häkkiin.

Löysimme kasan myslipaketteja ja laatikoittain suklaakeksejä. Otimme ehkä hieman yli oman tarpeemme, mutta myslihän on lähes ikuista, joten siitä riittänee iloa pitemmäksikin aikaa. Samoin keksit vaikuttivat pitkäikäisiltä.

Muissa astioissa oli eineksiä, bratwurstia ja kinkkua, mutta lämpötilasta päättelin, että eineskausi ei ole vielä alkanut.

Kiipesimme ulos häkistä ja kävelimme samaa tietä takaisin.

Jälkeenpäin jäin pohtimaan tuota ”murtautumistani”. Olin pettynyt itseeni, sillä aikaisemmista pohdiskeluistani huolimatta kipusin häkkiin silti melko automaattisesti, sen kummemmin asiaa itselleni perustelematta. Ehkä harmitti myös se, miten vähän jännitystä se tarjosi. Olinhan jossain vaiheessa varma, että vartijat saapuvat pamppuineen paikalle, jos vain hönkäilenkään häkin suuntaan. Nyt koko toimitus oli melko arkinen ja vähäpätöinen. Mietin myös, että vaikuttaako tämä nyt jollain tavalla moraaliini ja käyttäytymissääntöihini? Tiedän nimittäin muutaman muunkin lukitun tai porteilla aidatun roskiksen, joissa käymisen olen aiemmin kieltänyt itseltäni. Toisaalta olen kuullut kertomuksia siitä, miten muut ovat jatkaneet lukittuun häkkiin kipuamista ihan normaaliin tapaan ja mitenkäs se Kinsey sanoikaan? Jokamiehen rikos ei ole kenenkään rikos?

Kotosalla pohdimme mitä noilla kaikilla myslipaketeilla tekisi ja pienen googlettelun jälkeen löysin ainakin ”myllyn parhaalta” myslipatukkareseptin.