Blacula

2143507.jpg
Mikä maa, mikä valuutta?

Taas on aika istahtaa sohvalle, pistää kuulokkeet korville ja upota lämpimään blaxploitaatiokylpyyn. Valitsen siis hyllystä hillittömän vampyyrielokuvan Blacula. Jostain syystä kuvittelen Pam Grierin tähdittävän tätäkin elokuvaa, mutta pettymys kasvaa kohtaus kohtaukselta ja jossain vaiheessa tajuan, että Pam esiintyykin vasta jatko-osassa Scream Blacula Scream. Pitäisi aina vilkaista imdb ennen filmiä.

Elokuva alkaa kohtauksella 1700-luvun transylvaniasta. Afrikkalainen prinssi Mamuwalde (William Marshall) on saapunut Eurooppaan morsiamensa Luvan (Vonetta McGee) kanssa. Heitä kestitsee itse kreivi Dracula. Mamuwalde on tullut ehdottamaan kreiville orjuuden lakkauttamista, mutta Dracula paljastuu aikamoiseksi rasistiksi ja sukset menevät pahasti ristiin. Seuraa kamppailu ja lopulta Mamuwaldesta tehdään maailman ensimmäinen musta vampyyri, Blacula! Dracula sulkee Blaculan rautahelaiseen ruumisarkkuun ja jättää Luvan nököttämään arkun juurelle. Sitten hän sulkee salakäytävän ja arkku jää odottamaan kahta homoseksuaalia antiikkikauppiasta, jotka saapuvat n. 200 vuotta myöhemmin paikalle.

2143503.jpg
Pistä gubbe nimi alle. Me ostetaan koko roska ja tietysti kaikki lukitut ruumisarkut me halutaan kaupan päälle?

Seuraa häkellyttävä, kössikenguruanimaatiotekniikalla toteutettu alkuintro.

Antiikkikauppiaat kuljettavat arkun Los Angelesiin ja kaavailevat siitä vierashuoneensa varasänkyä, kun Blacula herää. Verenjanoissaan Blacula imee poikapolot tyhjiin.

Seuraa kummallinen kohtaus hautaustoimistossa.

Mustan antiikkikauppiaan ruumisarkun äärelle on saapunut surevia omaisia. Näiden joukossa seisoskelee myös ilmetty Luva (edelleen Vonetta McGee). Omaiset ovat tuoneet paikalle myös Tohtori Gordon Thomasin, jostain luonnontieteellisestä tutkimusyksiköstä. Tämä on hyvin kiinnostunut vainajan verettömyydestä.

2143509.jpg
Hautausurakoitsija vain vähän säikyttelee tohtori Gordonia.

Blacula tunnistaa rakastettunsa ja lähtee jahtaamaan tätä.
Tina pääsee kuitenkin lepakkomiestä pakoon, kun Blacula kolaroi taksin kanssa. Blacula nauttii taksikuskin välipalaksi ja palaa Tinan käsilaukku mukanaan arkkuunsa lepäämään.

2143523.jpg
Olenkohan minä oikeasti 1700-luvulla eläneen afrikkalaisprinsessan reinkarnaatio?

Aamulla tohtori Gordon tutkii taksikuskin ruumista ja kummastelee tämän puremajälkiä. Myös homoparin ruumiinavausraportit ovat mystisesti kadonneet.
Poliisit epäilevät syylliseksi Mustia panttereita, mutta Gordon ei usko moista hölynpölyä, vaan alkaa valmistella uutta ruumiinavausta.

Välillä ehditään kuitenkin yökerhoon juhlimaan Tinan synttäreitä. Tinan siskolla ja Gordonilla on säpinää, keskenään, joten myös Gordon on paikalla.

2143510.jpg
Villiä meininkiä yökerhossa

Yökerhoon saapuu myös Blacula, joka viittoineen ei oikeastaan pistä edes silmään. Blacula palauttaa Tinalle tämän käsilaukun ja Tina kutsuu hänet tutustumaan muuhun pöytäseurueeseen. Gordon kuulee, että homoantiikkikauppiaan ruumis onkin kadonnut mystisesti.

Yökerhon tarjoilijatyttö ikuistaa synttäriseurueen kamerallaan. Blacula säikähtää  salamavaloja ja pakenee paikalta, mutta saa sovittua Tinan kanssa treffit seuraavalle illalle. Blaculan hahmo ei näy tietenkään valokuvissa ja tämän vuoksi valokuvaajatypykän onkin kuoltava. Musta tyttö ei kuitenkaan pysy vainajana vaan puree saman tien paikalle saapunutta poliisia (sivujuoni, joka häviää itsestään, kohtauksen päättyessä).

Aamusella Gordon päättää mennä avaamaan toisen homoantiikkikauppiaan haudan. Tinan sisko on käynyt kirjastossa hakemassa Gordonille vampyyrikirjallisuutta, joten epäilyksen siemen taitaa olla jo kylvetty?

Blacula saapuu etuajassa Tinan treffeille ja saa jotenkin vakuutettua Tinalle että tämä on Luva ja paljastaa muutenkin tälle menneisyytensä.

Yöllä Gordon ja Tinan sisko kaivavat arkkua ylös haudastaan ja törmääväät sinertävään verenimijään. Gordon on kuitenkin varautunut vaarnalla ja vampyyri pääsee viimeiseen lepoonsa. Gordon päättää että poliisipäällikön on paras nähdä vampyyri omin silmin. Gordon komentaa hölmön alaisensa, koukkukätisen Samin, kaivamaan taksikuskin ruumiin kylmiöstä.

Samaan aikaan toisaalla: Blacula on päässyt Tinan pöksyihin ja vakuuttelee tälle kuolematonta rakkauttaan. Aamunkoitto uhkaa kuitenkin käristää Blaculan joten hänen on häivyttävä.

Ruumishuoneella taksikuski (purtuaan ensin koukkukätistä apuria, taas juonenkäänne, johon ei enää palata) saa auringonvalosta kyllikseen ja nyt poliisipäällikkökin on mukana vampyyrijahdissa.

Ennen lopullista koitosta, mennään kuitenkin yökerhoon rentoutumaan rankan päivän päätteeksi. Paikalle saapuva Blacula saa Gordonin epäluuloiseksi.

Seuraa huvittavia kamppailuja vampyyrejä vastaan. Loppukohtauksessa Blacula lumoaa Tinan vielä kerran ja vie piilopaikkaansa. Kytät seuraavat perässä ja seuraa lopputaistelu.


Hölmöt kohtaukset top 5

1.Koko alkukohtaus Draculan luona.
2.Blaculan herääminen.
3.Kamppailu varastolla.
4.Blacula yllättää valokuvaajatypykän pimiössä.
5.Poliisiradiosta kuultua... "hän näyttää menevän maanalaiseen kemikaalitehtaaseen..."Hauskoja yksityiskohtia: Miksi vitussa Mamuwalde on saapunut neuvottelmaan orjuuden poistamisesta Romanian syrjäseuduille juuri kreivi Draculan kanssa?

Alkuanimaatiossa musta lepakko lentää punaisen naishahmon kimppuun muutamia kertoja. Sen sijaan että imisi verta, vampyyrilepakko näyttää ennenminkin hässivän naista.

Blacula kasvattaa hampaidensa ohella aina hirmuiset bularit, aina aikoessaan imeä verta uhreistaan.

Taksikuski herää ruumishuoneelta pelkkä liina päällään, mutta pukee ensin siveästi työtakin päälleen, ennen kuin hyökkää Samin kimppuun.

Draculan palatsissa muut vampyyrit näyttävät vähintäänkin hullunkurisilta.

Kadulla partioivat valkoiset poliisit huomaavat kadulla kävelevän vampyyriBobbyn, seuraa hauska dialogi

Cop 1 : - Hey Danny... take a look at that fag
Cop 2 :- Yea I am looking?
Cop 1 : - Isnt that the one? Sure looks like the one.
Cop 2 : - How can you tell? They all look alike.

2143514.jpg
Oliko maskeeraajalla kanuuna-aamu?

Olen nähnyt muutaman huonommankin vampyyrielokuvan, mutten monta. Tämän katsottuani herää vain kysymys, että mistähän saisin käsiini sen jatko-osan, Scream Blacula Scream ja että kannattaakohan sitä edes hankkia?