Sheba baby

Who the hell are you calling a Bitch?

Olin sairaana. Makoilin sohvalla ja kieriskelin kurkkukivun kourissa. Sairaslomaakin oli mukavasti tiedossa, joten saatoin valvoa myöhään ja katsella luurit korvilla Pam Grierin tähdittämää blaxploitaatioleffaa.

Kuten yleensäkin tämän alan elokuvissa, ensimmäisenä katselija pistää merkille hyvät musiikit. Lajityyppiin vähemmän tutustuneille referoin hieman: Coolit mustat siskot ja veljet taistelemassa valkoisia piruja ja näiden mustia kätyreitä vastaan.

Elokuva lähtee käyntiin, kun joukko hämärämiehiä vandalisoi paikallisten liikemiesten yritystiloja. Vanhempi bisnesmiehistä yllättää roistot ja saa tappelun päätteeksi pikkuisen turpiinsa. Tämä on roistojen ensimmäinen virhe, sillä harmaa herra on Sheba Shayne nimisen tiukan yksityisetsivän isäpappa.

Sheba (Pam Grier) saapuu huolestuneena paikalle ja alkaa selvittämään tilannetta. Katselijalle ja Sheballe selviää että kovistelun takana on musta rikollispomo "Pilot"

Tämä makoilee sängyllä, kolmen vähäpukeisen naisen ympäröimänä ja soittelee Sheban isälle uhkailusoittoja sokerisella äänellään. Pilotin kätyrit ovat tyhmiä ja pilvessä.

 

Sheba: - How much do I own you about this?

Brick : - I collect the debt later

Sheba: - Ah ... Promises... promises...

 

Rikosvyyhti on mutkikas ja vaatii Shebalta konnien kovistelua. Vihjeen perusteella Sheba yrittää kansalaispidätystä rautatiemuseolla, mutta epäonnistuu. Peli kovenee. Heikkoa näyttelemistä löytyy elokuvasta kautta linjan ja useat kohtaukset vaikuttavat kuvatun melko hätäisesti. Vauhdikkaista kohtauksista huonoin lienee alun kökkö takaa-ajo rautatiemuseolla.

Konnien saapuessa sisustamaan rynnäkkökivääreillä Shanen toimistoa uuteen uskoon, alkaa Sheba ampua kätyreitä kylmäksi. Samassa tohinassa isäpappakin loukkaantuu ja myöhemmin sairaalassa alkaa soida "Good man is dead" niminen biisi.

Isänsä vainajoitumisesta suimistuneena Sheba tunkeutuu konnuuksien ytimeen.

Toinen takaa-ajokohtaus parkkipaikalla tarjoaa leffan parhaan toimintakohtauksen. Illuusio syntyy tiukasta funkista ja kestää n. 3 sekuntia, sitten Sheba pakenee huvipuistoon ja törttöily alkaa taas.

Saatuaan Pilotin käsiinsä, Sheba selvittää tiensä taustalla naruja vetelevän valkoisen, Shark nimisen gangsterin jahdille.

 

 

Pääkonnan huvijahdilla Sheba pistää vielä kissatappelun pystyyn, kiinnittääkseen Sharkin huomion itseensä. Kohtaus alkaa mainiosti mutta Pilotin saapuessa laivalle, joutuu Sheba pakenemaan paikalta ja kissatappelu jää pahasti kesken.


Hetkinen... tuo sisko näyttää tutulta!

Sheba palaa vielä sukeltaen paikalle ja pienen hiiviskelyn jälkeen joutuu kiinni.

Is it me or is it hot in here?

Shark yrittää vähän pehmittää Shebaa, mutta saakin potkun masseilleen. Lopussa ajellaan veneillä ja ammuskellaan pyssyillä. Poliisit ja Brick saapuvat vielä toteamaan Sharkin kuoleman.

 

Hölmöt kohtaukset top 5.

 

  1. Walker niminen luukuttaja käy kauppaa kellosta.

  2. Sheba jekuttaa Walkeria piiloutumalla tämän autoon.

  3. Pilotin kätyri myötäilee pomoaan, kun tämä on vihainen

  4. Kätyrien törmäily huvipuistossa

  5. Yleisö hamstraamassa suolapalaa ennen ja jälkeen kissatappelun.

Kaupungin kovin "luukuttaja" Walker on muotitietoinen kolli.

Jos on jatkuvasti niin pilvessä ettei ymmärrä mitä pomo selittää, on parasta vain myötäillä.

Pam ei varsinaisesti paljasta sulojaan elokuvassa, mitä nyt rankan työpäivän päätteeksi makoilee peitoissa Brickin kanssa, niin että rintojen kaari vähän vilahtaa.