Women in Cages

2195417.jpg
When you whitebitches talk to mee, you say : Yes Matron!

Hallelyyjaa! Pääsin kuin pääsinkin käsiksi puuttuvaan lenkkkiin, eli Women in Cagesiin. Tämä elokuvataiteen helmi kuuluu samaan ryppääseen muiden Pam Grierin, Filippiineillä kuvattujen naisvankilaleffojen kanssa.

Leffoissa (kronologinen järjestys, The Big Doll House -71 Women in Cages -71 The Big Bird Cage -72 ja huipentumana Black Mama White Mama -73) kierrätetään näyttelijöitä roolista toiseen ja vaikka elokuvien juonet ovatkin periaatteessa vähän erilaisia, on naisvankilaleffojen kliseet kaikissa mukavasti edustettuina.

WiC:n Juoni kulkee samoja ratoja, kuin muissakin, mutta pikkuisen monimutkaisemmilla kierteillä. Tarina alkaa, kun Jeff (Jennifer Gan) joutuu vankilaan, koska tämän poikaystävä, paikallinen rikollispomo sujauttaa poliisien pelossa heroiinipaketin hänen käsilaukkuunsa.

2195415.jpg

Olen tämän naisvankilan vartiopäällikkö ja halveksun valkoista hipiääsi, vaikka samaan aikaan oudot himot valtaavatkin mustan vartaloni...

Vankilassa odottaa yllätys yllätys, sadistinen lesbovartija Alabama (Pam Grier) joka pistää heti pitkän, mallivartaloisen punapään merkille. Tulokasta tylytetään ja lopulta esitellään sellitoverit Sandy (Judith M. Brown Big Doll Housen Collier), narkkari Stoke (Roberta Collins, The Big Doll Housen Alcott) sekä Teresa (Sofia Moran).


2195410.jpg
Tervetuloa selliisi. Tapasitko jo mustan lesbon? Me olemme mukavampia. Yritämme vain tappaa sinut kuudesti tämän elokuvan aikana...

Monimutkainen juoni polveilee kolmen tarinan ympärillä: Jeffin venkoilu ulos vankilasta, Stoken lukuisat murhayritykset ja Teresan ja Alabaman mutkikas rakkaustarina.


2195406.jpg
Hetkinen.. Miksi kaikki muut tässä elokuvassa ovat filippiiniläisiä statisteja mutta te, minä ja musta lesbovartija olemme amerikkalaisia?

Alussa jo selviää, että rikollispomo Rudy(Charlie Davao) jonka heroiinin hallussapidosta Jeff alunperinkin joutui poseen, haluaa typsystä eroon. Tyttö on sen verran tyhjäpää ettei ole vielä älynnyt vasikoida Rudyä vaan kuvittelee jotenkin joutuneensa linnaan ihan vain väärinkäsityksen uhrina.

Rudyn kätyri tarjoaa Stokelle hepoa, mikäli tämä listii Jeffin ja Stoke kokeileekin heti "myrkytetty voileipä" kikkaa, mutta näin ensimmäisenä iltana sellissä, Jeff ei ole nälkäinen, vaan antaa leipänsä mieluummin jättiläisrotalle. Seuraava tilaisuus murhaan koittaa, kun Theresa palaa yöjuoksulta Alabaman makuuhuoneesta ja (naisvankilaleffojen hengen mukaisesti) Sandy alkaa haastaa asiasta riitaa. Theresa kaivaa tyynynsä alta puukon ja Stoke tönäisee Jeffin keskelle puukkotappelua. Moukan tuurilla puukko lävistää vain Jeffin paidan, mutta Sandy viedään Alabaman ikiomaan leikkikehään vähän kidutettavaksi.

2195412.jpg

Kuules Theresa... oletko koskaan ollut kenenkään mustan lesbovartijan kanssa silleen?

Tiedän, tiedän. Osa elokuvan kohderyhmästä varmasti nauttii näistä kidutuskohtauksista, ja minustakin nämä pari edellistä elokuvaa olivat melko hupaisia, mutta en voi sanoa että Sandyn grillaaminen olisi ollut jotenkin viihdyttävää, pikemminkin vastenmielistä. Muutenkin filmi on aika ryppyotsaisen ankara, eikä ollenkaan niin hauska, kun se olisi voinut olla.

Stoke ja Jeff hoivaavat Sandyä ja katsojalle selviää että leirin ympärillä on kilometreittäin viidakkoa ja että Alabama on palkannut joukon paikallisia maantierosvoja kiinniottamaan "elävänä tai kuolleena" kaikki karkaamista yrittävät vangit.

2195409.jpg

Rosvot, jotka mieluummin palauttavat karkulaiset kuolleina, kuin elävinä.

Theresa ja Alabama tapaavat uudestaan ja Theresa tunnustaa rakkautensa Alabamalle. Alabama hermostuu kuitenkin kesken hellän pelin ja antaa Theresalle remmiä.

Samaan aikaan Stoke yrittää liiskata Jefin vierittämällä tynnyrin tämän päälle, mutta epäonnistuu taas.

Ruokalassa Alabama kiusoittelee Theresaa Stoken hiuksista ja Theresa hyökkää mustasukkaisen raivon vallassa Stoken kumppuun. Kissatappelu päättyy Alabaman pamputukseen.

Stoke joutuu Alabaman makuuhuoneeseen, mutta torjuu tämän lähentelyt.

2195418.jpg

Arvaa ketä kidutetaan kohta?

Tästä seuraa kidutusta, joka on jo pikkuisen hölmömpää, kuin edelliskerralla. Samaan aikaan kaksi vankia päättää karata kesken peltotöiden. Jenkkivangeille paljastuu että Theresa on kotoisin lähistöltä ja tuntee maaston ja maantieroistot.

Sandyn asianajaja käy jututtamassa tätä ja pyytää tyttöä junailemaan asiat niin että Jeff vasikoisi poikakaverinsa hämäräbisneksiä.

Yöllä Stoke punoo piikittämisen jälkeen taas juonia Jeffin pään menoksi. Hän ujuttaa kaltereiden välistä luikertelevan käärmeen Jeffin sänkyyn, mutta taas menee pieleen. Neljäs murhayritys vuorokauden sisään saa Jeffin hieman pohtimaan tilannetta.

Jotain viskaaleja tulee tutustumaan vankilan oloihin ja kun Jeffiltä kysytään vankilan ruuasta, alkaa tämä kertoa vankilan arjesta. Päästessään kertomuksessaan Alabaman kidutuskammioon, keskeyttää yksi tamburiinimajureista selostuksen " Yees Yees Yes Yes..." ja jatkaa matkaansa.

2195416.jpg

Mitenkäs olot täällä vankilassa? Kai teillä on sadistinen lesbovahti, joka kiduttaa teitä öisin kellarissaan? Hyvä hyvä... Niin pitääkin.


Jeff Joutuu avautumisensa takia tietysti eristysselin virkaa toimittavaan viemäriin. Viemärissä Jeff saa vielä kärsiä lisää, kun lannistumaton Stoke yrittää vielä kerran murhata tämän jonkinlaisella hapolla, mutta epäonnistuu taas.

Eristyksissä Jeff keksii kuitenkin että viemärin kautta vankilasta saattaisi olla mahdollista luikerrella ulos. Uskovainen vartija päästää vangit kirkkoon rukoilemaan, vaikka onkin jo myöhä ja tämä laupeudenteko kostautuu. Seuraa ällistyttävä kohtaus, jossa vangit sitovat riisutun uskisvartijan ristille (tämä on sitä exploitaation kovaa ydintä. Järjetön temppu, ihan vain katsojan iloksi).

Tietysti Alabama haistaa pakoyrityksen, mutta joutuukin sitä estellessään itse panttivankina karkulaisten mukaan.

Alabama ei jaksa kävellä kovin pitkälle, joten typsyt päättävät sitoa tämän (raajat levällään tietysti) puuhun kiinni. Koko pakomatkan ajatus (Theresan piti opastaa karkuĺaiset viidakon läpi) vesittyy, kun Theresa päättääkin jäädä ruoskimaan puuhun sidottua Alabamaa. Näin amispohjalta on hankala sen kummemmin analysoida näiden rakastavaisten välejä, mutta jotain liennytystä mykkäkouluun taitaa olla kymmenen ruoskaniskun jälkeen syntymässä. Ikävä kyllä metsärosvot keskeyttävät orastavan lemmenkohtauksen ja jouiduin pikakelaamaan kaksi hämärää joukkoraiskauskohtausta. Sen verran selviää vilisevältä ruudulta että lopuksi Alabama hukutetaan jokeen.

Samaan aikaan karkulaiset jatkavat pakoaa ja osuvat sattuman kautta tietysti oikealle rannalle.

Karkulaisia ajavat kohta takaa vartijoiden palkkaama rosvojoukko, huumepomon kätyrit, sekä poliisit, jotka yrittävät saada Jeffin vasikoimaan poikaystävänsä.

Stoke johdattaa muut tytöt huumepomon kätyrien laivaan, mutta poliisikin on päässyt jo karkulaisten jäljille. Seuraa ampumavälikohtaus öisellä rannalla ja Sandy päätyy pollarien huomaan ja hänelle vakuutellaan että hänen oikeusjuttunsa voidaan varmasti käsitellä uudelleen. Stoke ja Jeff viedään laivalle ja Rudy paljastaa todellisen karvansa. Stoke pettyy kun ei saakaan hepoaan, vaan joutuu huorakoppiin viihdyttämään merimiehiä. Pollarit käyvät undercover operaatiossa pelastamassa Jeffin, mutta Stoke jää laivalle seksiorjaksi. Onkohan tässä joku moraalinen opetus?

2195414.jpg

Hieno huumekätkö


Hölmöt kohtaukset Top 5:

1.Sandy tunnustaa joutuneensa kiven sisään koska murhasi aviomiehensä.

2 Yökohtaus pakomatkalla, on kuvattu päivällä.

3 Narkkis Stoken heroiinipussin huuhtoutuminen koskeen.

4 Stoke keskeyttää rantamajassa huumepomon kätyrin illanvieton.

5. Kytät suunnittelevat undercover operaatiotaan.Hauskoja yksityiskohtia: Alabama viljelee puheissaan pieniä viittauksia neekriorjuudesta. Theresa viilailee itselleen koko ajan jonkinlaista teräasetta.

Sandy ja Stoke vitsailevat kuivasti : "kaksi suihkua viikossa, tämähän on luksusta" Yksi vierailevista viskaaleista on Andy Centenera, Big Bird Cagen Leirin komendantti. Alabama pitää jatsitupakkakätköään isorintaista naista esittävän eebenbuuveistoksen sisällä.


Pam Grier näyttelee loistavasti hullua lesbovartijaa, mutta muuten elokuva on vähän liian ryppyötsainen ja vakava. Kidutuskohtaukset vähän liian räikeitä minun makuuni ja jos naisvankilaleffassa jotain on juonen kiemuroiden kannalta pakko "joukkoraiskata" niin katselen mieluummin Big Bird Cagen naisvangit homovartijan kimpussa, tyylistä kohtausta.


Pam paljastaa sulonsa Theresan syleilyssä, ja myöhemmin elokuvassa puuhun sidottuna saman typsyn ruoskittavana.