Dyykkausta tekstiviestillä

 

Lähdimme taas "kaupunkien yöhön", katsastamaan roskiksia. Olimme myöhässä "ruuhka-ajasta" joten muista yön kulkijoista näkyi vain jalanjälkiä lumessa. Laatikot oli kertaalleen koluttu, mutta löysin pari jugurttipurkkia. Prinssinnakkeja oli monta pussia, mutta en oikein syttynyt ajatukselle. Maitoa tms. olisin mieluusti ottanut, sillä löysin marketin juustohyllyltä pullollisen "juuston juoksutinta" ja edelliset kokemukset juustonteosta olivat vielä kirkkaina mielessä.

Seuraavassa kohteessa oli suuria persikkatölkkejä. Useita. Suhtauduin niihin hieman epäilevästi, sillä vaikka tölkeissä oli pikku lommoja, oli päiväystä vielä reippaasti jäljellä. (pitänee googlettaa Eldoradosta, josko erään olisi lipsahtanut jotain pernaruttoa tms. ja sen takia vedetty markkinoilta?) Otin kuitenkin yhden ison tölkin mukaani. Löysimme myös greippimehua (josta en pidä, joten annoin sen kaverilleni).

Kolmas pysähdys antoi paljon tomaatteja. Kirsikkatomaatteja rasioissa. Joka askissa oli yksi tai kaksi rusentunutta, mutta muut vaikuttivat hyviltä. (saaliinjaolla jätin kuitenkin tomaatit kaverilleni, koska en jaksanut alkaa enää yöllä keittelemään tomaattikastiketta.)

Jätimme huonekaluliikkeet välistä, koska emme oikeastaan kaivanneet lisää mööpeleitä, mutta vilkaisimme vielä pikkukaupan roskalaatikkoa. Tuo paikka on usein kierroksemme viimeinen kohde ja viime aikoina se on putsattu tyhjäksi aina ennen meitä. Nyt kassi oli täynnä herkkuja. Pullaa, munkkeja, leipää, possun pihvifilettä, kananpojan fileepihvejä, tonnikalasalaattia, kaalisalaattia, sekä kyljyksiä.

Jaoimme saaliin ja palasin kotiin. Nostelin jugurtit jääkaappiin, pihvifileen pakkaseen ja jäin ihmettelemään, mitä tekisin tuon persikkatölkin kanssa, kun puhelin ilmoitti uudesta tekstiviestistä.

Viime kerrallahan valittelin sitä, että dyykkaajien kesken ei ole juurikaan tiedonvälitystä. Nyt toinen yön kulkija lähetti kuitenkin vinkin suurista persikkatölkeistä. Tämä ilahdutti, mutta samalla hävetti, etten itse ollut älynnyt lähettää mitään vinkkiä asiasta. Syytä on siis myös minussa :)

No, pitää pohtia, josko saisin jonkinlaisen kontaktin luotua myös näihin "tarhatäteihin"?

 

Löydöt: (siis saaliinjaon jälkeen)

Persikkakuutioita

Rieskaa

Tonnikalasalaattia

Broilerin fileepihvejä

Possun pihvifile

Kaaliananassalaattia

Jugurttia

hmm... Tuleekohan tästä syöpä?